1. Karbon Zirvesi, sanayi-çevre ilişkisine ışık tutacak

    1. Karbon Zirvesi, sanayi-çevre ilişkisine ışık tutacak
      Poex

      “1. İstanbul Karbon Zirvesi Karbon Yönetimi -Teknolojileri ve Ticareti Konferansı”, 3-5 Nisan 2014 tarihleri arasında, uluslararası düzeyde 1000’i aşkın katılımla, İstanbul’da düzenlenecek. Organizasyon Komitesi’nde yer alan ve destekleyen kuruluşlar arasında PAGDER’in de bulunduğu Karbon Zirvesi’nde, küresel karbon salımıyla bağlantılı sorunlar, sanayi çevre ilişkisi ve Türkiye’nin de gündeminde bulunan karbon ticaretiyle ilgili önemli toplantılar, oturumlar gerçekleştirilecek.

      Kyoto protokolü ile getirilen kurallar sonrasında dünyada önemi giderek artan “karbon ticareti” ve sanayi-çevre ilişkisi, İstanbul’da yapılacak 1. İstanbul Karbon Zirvesi’nde tartışılacak. Türkiye’de ilk kez düzenlenen zirvede, sera gazlarına yönelik politika ve uygulamalar, karbon ticareti ve finansmanı, temiz enerji üretim ve tüketim teknolojileri, sektörel karbon salımı uygulamaları, orman ve toprak kullanımı konuları ana başlıklar olarak ele alınacak.

      Uluslararası düzeyde 1000’i aşkın katılımın beklendiği zirvede, yaklaşık 16 oturum ve 11 konuşmacının yer alması planlanıyor. Karbon Zirvesi’ne davet edilen Avrupa Birliği, Uluslararası Karbon Hareketi Ortaklığı (ICAP), Uluslararası Emisyon Ticareti Derneği (IETA), Bölgesel Çevre Ofisi (REC), Avrupa Finans Birliği (EFA), Point Carbon gibi uluslararası kuruluşların konuşmacılarının yanı sıra EPDK, Enerji, Orman-Su, Çevre, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlıkları’ndan temsilciler de Türkiye’deki durumu anlatacak.

      Sanayi-çevre, karbon ticareti, karbon ticareti finansmanı, enerji verimliliği alanlarında sunumların öne çıkacağı zirveyi değerlendiren PAGDER Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Semerci, plastik sanayicilerinin sanayi-çevre ilişkisinde en fazla haksızlığa uğrayan sektörlerin başında geldiğini belirtti. Hüseyin Semerci, “Sanayi-çevre ilişkisi konusunda en hassas sektörlerden biri plastik sanayisidir. Çünkü plastikler en fazla haksız rekabete konu edilen ürünlerin başında geliyor. 1. İstanbul Karbon Zirvesi’nin elbette ana konuları karbon ticareti ve finansmanı, sanayi-çevre ilişkisi. Bizim açımızdan ise sanayi-çevre ilişkisinde artık ‘şehir efsanelerinden’ kurtularak bilimsel bazlı, gerçekçi ve gerçek anlamda duyarlılığı oluşturacak bir tartışma ortamının bu platformda başlatılabilmesi” dedi.

      Plastik sanayicilerinin sıklıkla gerçeği yansıtmayan saldırılarla karşı karşıya kaldığını aktaran Hüseyin Semerci, “Bir sanayi ürününün çevreye olan zararının karbon salımı, doğal kaynakların kullanımı ve geri dönüşümünü-bertarafını içeren; ‘Yaşam Döngüsü Analizi’ ya da “Ömür Çevrimi Analizi’ gibi farklı şekillerde Türkçeye çevrilen  ‘Life Cycle Assessment’ analizi bağlamında tartışılmasını talep ediyoruz. Şu ana kadar da bilimsel olarak geliştirilen en önemli yöntem bu. PAGDER bu zirveyi elbette iş yaşamına yönelik bir bilgilenme fırsatı yanında, gerçekçi bir tartışma zemininin oluşması için de fırsat olarak görüyor” dedi.

      Karbon Zirvesi sadece Türkiye değil, bölge ülkeler için de önemli sonuçlar ortaya koyacak!

      İstanbul Teknik Üniversitesi’nin ev sahipliğinde, 3-5 Nisan 2014 günleri arasında gerçekleştirilecek “1. İstanbul Karbon Zirvesi Karbon Yönetimi -Teknolojileri ve Ticareti Konferansı”,  enerji konusunda faaliyet gösteren STK’ların ve sektör kuruluşlarının destekleriyle uluslararası bilinirliğe ulaşmış durumda…

      Sadece Türkiye değil, aynı zamanda bölge ülkeleri için de önemli sonuçlar doğuracağı öngörülen Karbon Zirvesi’nde araştırmaları ile öncü olmak isteyenlere yönelik bildiri gönderim süreci www.istanbulcarbonsummit.com  adresi üzerinden sürüyor. Kurumsal sosyal sorumluluk noktasında da büyük önem taşıyan etkinlikte uluslararası işbirliklerinin önünün açılması da hedefleniyor.

      ZİYARETÇİ YORUMLARI

      Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

      BİR YORUM YAZ