Dr. Kent, maliyet azaltma yöntemlerini anlattı

    Dr. Kent, maliyet azaltma yöntemlerini anlattı
      Poex

      Plastik Sanayicileri Derneği’nin (PAGDER) organize ettiği “Plastik Sanayinde Maliyet Yönetimi Semineri” için İstanbul’a gelen ve plastik sanayicilerine, daralan pazar ve karlılıkta düşüş sorunlarına çözüm sağlayabilecek maliyet azaltma yöntemlerini anlatan Dr. Robin Kent, yüksek katılımla izlendi.

      Alanında dünyanın önde gelen uzmanlarından olan Dr. Robin Kent seminerde; maliyet yönetim tekniklerine ve stratejilerine odaklanarak, başta en önemli maliyet kalemi olan enerji olmak üzere tasarruf sağlamanın yollarını bulma ve incelikleri konusunda somut katkılar sağlayacak çözüm yollarını anlattı.

      PAGDER Yönetim Kurulu Başkanı Reha Gür, seminerde yaptığı açılış konuşmasında, PAGDER’in sektöre doğrudan katkı sağlayacak faaliyetleri arasında eğitimin önemli bir yeri olduğunu ve özellikle kaliteli eğitime odaklandıklarını söyledi. Alanında dünyanın önde gelen uzmanlarından biri olan ve kitapları üniversite eğitimlerinde okutulan Dr. Robin Kent’in bu seminerinin 2016 bahar dönemi eğitim – seminer programları içinde önemli bir yer tuttuğunu kaydeden Gür, “Somut katkılar alabileceğimiz ve uygulamaya koyabileceğimiz bu seminer ile kaliteli eğitimin en güzel örneklerinden birini daha sektörümüze sunmuş oluyoruz” dedi.

      PAGDER (Plastik Sanayicileri Derneği) organizasyonuyla 2014’te de İstanbul’a gelen ve “Plastik Sanayinde Enerji Verimliliği Semineri” vererek katılımcıların bu seminerden somut, uygulanabilir bilgilerle ayrılmasını sağlayan Dr. Robin Kent, PAGDER’in yine önemli bir semineri için yeniden İstanbul’daydı.

      Eğitimin kalitelisi gerekli!

      “Plastik Sanayinde Maliyet Yönetimi” seminerini düzenleyen ve bu alanın uzman ismi Dr. Robin Kent’i yeniden İstanbul’a getiren PAGDER’in Yönetim Kurulu Başkanı Reha Gür; 21 Nisan 2016 tarihinde, İstanbul’da düzenlenen seminerin açılış konuşmasında şunları söyledi:

      “Sektörümüze, sanayicilerimize doğrudan katkı sağlayacak faaliyetlerimiz arasında oldukça önemli bir yer tutan eğitimde de, kaliteli eğitime odaklanıyoruz; çünkü sektörümüzde başka birçok eğitim veriliyor ama kaliteli eğitim sektörümüzün eksiklerinden biri… Kaynakları en doğru, verimli kullanmanın sırlarının uygulamalı olarak sektör mensuplarımıza anlatılacağı bu seminerimiz ile kaliteli eğitimin bir örneğini daha sunmuş olacağız.”

      Plastik sektörü, çok ağır rekabet koşullarıyla çalışan bir iş kolu!

      Eğitim-seminer programlarını kalite odaklı, uzun süren çalışmalardan sonra yapılandırdıklarını paylaşan Gür, “Somut, uygulanabilir eğitimlere, seminerlere ağırlık veriyoruz. Bazı eğitimlere özellikle uygulama boyutunu ekleyerek sağladığımız olumlu katkıyı daha etkin hale getirmeyi hedefliyoruz.Dr. Robin Kent’in semineri de, 2016 eğitim – seminer programımız içinde önemli bir yer tutuyor. 2014 yılındaki seminerde de deneyimlediğimiz gibi, Dr. Robin Kent’in bu yeni semineri de, sanayicilerimiz için doğrudan fayda sağlayacak, somut katkılar alabileceğimiz ve uygulamaya koyabileceğimiz bir seminer olacak” dedi.

      Sanayinin her kolunda ama özellikle plastik sanayisinde enerji verimliliği ve genel olarak verimliliğinin hayati bir konu olduğunu belirten Reha Gür, “Çok ağır rekabet koşullarıyla çalışan bir iş koluyuz. Üstelik hammaddede zorunlu olarak dışa bağımlı bir sektördeyiz ve hammadde giderleri de çok ciddi bir maliyet kalemi. Hammaddede en ufak kayıp dahi gözden çıkarılmaz. Dr. Kent’in başta enerji ve hammadde olmak üzere tasarruf ve verimliliği artırmaya yönelik çok faydalı, kaliteli bir seminer programı hazırladığını söyleyebilirim” dedi.

      Her türlü kaos ortamına rağmen benzer işbirlikleri yapılmalı!

      Seminere işbirlikçi kuruluş olarak destek veren İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Selçuk Aksoy da seminerde yaptığı konuşmada, dünyanın ve Türkiye’nin bulunduğu bölgedeki kaos ortamına rağmen PAGDER ile işbirliği yaparak plastik sektörüne önemli katkılar sağlayacak bu seminerde yer almaktan memnuniyet duyduklarını aktardı.

      İKMİB’in sektörün gelişimine katkı sağlayacak her çalışmaya destek verdiğini paylaşan Aksoy, 25 – 28 Nisan 2016 tarihleri arasında Çin’in Şanghay kentinde düzenlenecek Asya’nın en büyük, dünyanın ise 2. Büyük Plastik ve Kauçuk Fuarı olan “Chinaplas 2016” fuarına Türkiye tek yetkili temsilcisi PAGDER ile birlikte katılarak Türk plastikçilerinin seslerini dünyaya duyurmalarına yardımcı olacaklarını söyledi.

      Kaynakları en doğru, verimli kullanmanın sırları plastik sanayicilerine anlatıldı!

      Dr. Robin Kent’in “Plastik Sanayinde Maliyet Yönetimi” başlıklı seminerinde, modeller yardımıyla imalat süreçlerinde kaynakların gerçek maliyetlerinin belirlenmesi ve katılımcıların plastik imalatını tüm yönleriyle tanıması sağlandı; iş modellerinden tasarıma, malzemeden insan kaynağına, fabrika yapılandırmadan atık yönetimine kadar imalatın unsurlarını içeren başlıklar da detaylı olarak incelendi. Dr. Kent’in grup çalışmaları ve gerçek olay incelemeleri de (case study) sunduğu seminerin düzenlenmesinde PAGDER’e işbirlikçi kuruluş olarak İKMİB katkı sağlarken, TSP Makina, Engel Enjeksiyon, Ser Rezistans, Aksoy Plastik, Şenmak Makine de ayrıca destek verdi.

      ZİYARETÇİ YORUMLARI

      Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

      BİR YORUM YAZ