Plastik endüstrisi 27. kez bir araya geldi

    Plastik endüstrisi 27. kez bir araya geldi
      Poex

      Türk plastik endüstrisinin fuarı Plast Eurasia 27. kez gerçekleşti. Fuar ayrıca Rusya, Suudi Arabistan, Irak, Filistin, Yunanistan ve Azerbaycan başta olmak üzere birçok ülkeden de alım heyeti ağırladı.

      Türkiye ekonomisinin ve sanayisinin güçlü aktörleri arasında yer alan Türk plastik sektörü, üretim ve ihracattaki ilerleyişine devam ediyor. Türk Plastik Sanayicileri, Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV) ve TÜYAP iş birliğinde düzenlenen Uluslararası İstanbul Plastik Endüstrisi Fuarı’nın 27.’si TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde 6-9 Aralık tarihleri arasında gerçekleşti. Yerli ve yabancı firmaların buluşma noktası haline gelen PlastEurasia’da 43 ülkeden 1083 firma ve firma temsilcisi katıldı.

      Açılışta Plast Eurasia Fuarı’nın başlangıçtan bu yana 27 yılda geldiği konumu anlatan PAGEV Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Eroğlu, “Türk plastik sektörü olarak dünyanın her yıl düzenlenen ikinci büyük, Avrasya’nın en büyük plastik fuarına 27. kez ev sahipliği yapıyor olmaktan son derece mutluyuz. PAGEV olarak Türk plastik sektörü temsilcilerimizle birlikte olmak, firmalarımızı dünyadaki diğer meslektaşları ile buluşturmak, ticari ilişkilerini geliştirmek ve yenilikleri yakından takip edebilmelerini sağlamak amacıyla Plast Eurasia Fuarı’nı her yıl daha da büyüterek devam ettirmek hedefindeyiz. Sektörümüzde bugün çoğu küçük ve orta ölçekli firmalar olmak üzere 11 bin civarında üretici firma faaliyet gösteriyor ve yaklaşık 250 bin kişiye istihdam yaratıyoruz. 2016 yılında ülke ekonomisine 14 milyar dolarlık katkı sağlarken başarılı üretim grafiğimiz ile Avrupa’daki ikinci, dünyada ise altıncı sırada yer alıyoruz. Liderliğe de emin adımlarla ilerliyoruz. Sektörümüzün gücünü dünyanın dört bir yanından ağırladığımız yerli ve yabancı tüm katılımcılarımıza gösterme şansını bir kez daha elde ettik. Fuarımızı çok daha güçlü hale getirmek için çalışıyoruz. Yurtdışı firmaların katılımını, ziyaretçilerin sayısını her yıl giderek artırıyoruz. Ayrıca PlastEurasia Fuarı’mızda alım heyeti gerçekleştirilen ülkelerin sayısı da artıyor. Bu yıl fuar sonuna kadar rekor ziyaretçi hedefliyoruz” dedi.

      İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) tarafından Ekonomi Bakanlığı’nın desteğiyle Plast Eurasia kapsamında gerçekleştirilen alım heyeti organizasyonunda plastik sektörüne yön veren yerli ve yabancı firmaların temsilcileri de bir araya geldi. 7 ülkeden gelen 23 firma Türk plastik ihracatçısı ile buluştu.

      İKMİB tarafından TÜYAP ana fuaye toplantı salonunda gerçekleştirilen ve Ürdün, Yunanistan, Bulgaristan, Kosova, Tunus, Bosna Hersek ve Hindistan ülkelerinden toplam 23 firmanın katılımıyla düzenlenen alım heyeti organizasyonunda yabancı firma temsilcileri, Türk plastik sektörünün önde gelen firmalarının yöneticileriyle ihracatta yeni fırsatlar ve olası işbirlikleri üzerine ikili iş görüşmelerinde bulundu.

      Kimya sanayi alt sektörlerinden plastik ve mamulleri ihracatının kimya ihracatının itici gücü olduğunu belirten İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akyüz, plastik ihracatının her yıl artış gösterdiğini vurgulayarak, “Kimyanın alt sektörü olan plastikler ve mamulleri, Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 20,10 artışla 488 milyon 702 bin 282 dolarlık ihracatla birinciliğini korumaya devam ediyor. 2016 yılı plastik ve mamülleri ihracatı 4 milyar 854 milyon dolar olarak gerçekleştirilirken 2017 yılı 11 aylık toplam plastik ve mamulleri ihracatı yüzde 8,5 artışla 4 milyar 838 milyon dolara ulaştı. Sektörün 2023 yılında 18,8 milyar dolarlık ihracata ulaşmasını hedefliyoruz” değerlendirmesini yaptı.

      Fuarda Clariant ise plastik endüstrisini etkileyen dört küresel mega trende dikkat çekti: Sağlık ve Beslenme, Yaşam Tarzı, Mobilite ve Şehirleşme alanlarında plastik endüstrisine yönelik kapsamlı ürün ve hizmet portföyünü sergiledi.

      Fuar katılımcıları arasında yer alan PAGDER&ASLAN Plastik İhtisas OSB (PAOSB) ise “Akıllı yatırım, kârlı üretim” fuar ziyaretçileri ile buluştu.

      ZİYARETÇİ YORUMLARI

      Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

      BİR YORUM YAZ