Bine yakın üründe yerli kapasitenin artırılması hedefleniyor

    Bine yakın üründe yerli kapasitenin artırılması hedefleniyor
      Poex

      Türkiye’nin 11. Kalkınma Planında belirlenmiş olduğu katma değerli üretimin artırılması hedefine yönelik orta-yüksek ve yüksek teknoloji seviyesindeki odak sektörlerde, yerli üretimin sağlanması veya üretim kapasitesinin artırılması için öncelik verilecek ürünler listesi güncellendi.

      Ülke içerisinde üretilmesi halinde yerli üretimi güçlendirecek, ekonomik ve toplumsal kalkınmaya katkı sunacak Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı Ürün Listesi kimya ve makina sektörlerini de içeren 7 sektörde bine yakın ürün Resmi Gazete’de yayınlandı.

      İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister’in güncellemeye ilişkin yaptığı değerlendirmede 8 aylık bir çalışma sonucu “Türk Kimya Sektörü Yatırım Öncelikli Ürünler Raporunu hazırlayarak Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi başta olmak üzere Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ve ilgili kurum ve kuruluşlarla paylaştıklarını ifade ederken 11. Kalkınma Planı’nda da kimya sektörü ile ilgili önerilerinin karşılığını almaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.

      Pelister ayrıca; “Listede yer alan ürünler ile ilgili üyelerimizin proje başvurusu yapmalarının önü açılmış oldu. Yerli ve milli üretime öncelik verilmesi, yüksek katma değerli ürün üretimine geçilmesi ve firmalarımızın ölçek büyütmesi sektörümüzün geleceği açısından büyük önem taşıyor. Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi programında da öncelik verilen kimya sektörümüzde yeni yatırımların artacağına inanıyoruz. Türk kimya sanayine güç katacak öncelikli ürünlerin yerli olarak üretilmesiyle toplamda 20,7 milyar dolarlık ithalatın önüne geçilebileceğini öngörüyoruz.” dedi.

      Petrokimyasal ürünler, kalsiyum karbonat, maleik anhidrit, pigment, TPE, TPV, PP kompaundları gibi plastik sektörü tarafından kullanılan ürünler de listede yer alırken, plastik enjeksiyon ve ambalaj makineleri de Öncelikli Ürün Listesi dahilinde desteklenecek.

       

      Sektörden gelişmeleri takip etmek için bu bağlantıyı takip ederek yalnızca yöneticiler tarafından mesaj gönderilebilen WhatsApp grubumuza katılabilirsiniz: https://chat.whatsapp.com/49jJ8XuxSSWK32KkAWiRJ7

      Sitemizde yer alan haberlerle ilgili detaylı bilgi ve sorularınız için destek@plastonline.com üzerinden veya takip eden WhatsApp bağlantısı üzerinden sorularınızı yöneltebilirsiniz; api.whatsapp.com/send?phone=905544041381

      ZİYARETÇİ YORUMLARI

      Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

      BİR YORUM YAZ