İKMİB 2019 ve 2020 yılı Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi

    İKMİB 2019 ve 2020 yılı Olağan Genel Kurulu  gerçekleştirildi
      Poex

      İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği’nin (İKMİB) 2019 ve 2020 yılı Olağan Genel Kurulu, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister, İKMİB Genel Kurul Üyeleri, İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (İMMİB) Genel Sekreteri Dr.S. Armağan Vurdu’nun yanı sıra Ticaret Bakanlığı ile TİM temsilcilerinin katılımıyla 29 Haziran 2021 tarihinde Dış Ticaret Kompleksi’nde gerçekleştirildi.

      Pandemi nedeniyle oluşan olağanüstü durumdan dolayı geçen yıl gerçekleştirilemeyen İKMİB Genel Kurulu, bu yıl 29 Haziran tarihinde 2019 ve 2020 Yılı Olağan Genel Kurulu olarak iki yılı kapsayacak şekilde gerçekleştirildi. Gündem maddelerinin değerlendirildiği Genel Kurul’da, İKMİB tarafından tahsil edilecek nispi aidat oranının on binde dört olarak belirlenmesi ve yıllık aidatın sıfır TL olarak belirlenmesi kararları alındı. TİM’in ve Bakanlığın izni olduktan sonra yürürlüğe girmesi bekleniyor.

      İsmail Gülle, “Bu yıl ihracatta inşallah 200 milyar doları geçeceğimiz bir yıl olacak”

      TİM Başkanı İsmail Gülle, İKMİB 2019 ve 2020 Yılı Olağan Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, 1 Temmuz itibariyle normalleşme sürecine geçileceğini hatırlatarak, bugüne kadar olan süreci aktif tamamladıklarını ve ihracatçının işlemlerini yarıda bırakmadıklarını dile getirdi. İhracatın bu nedenle gündemde birinci sıradaki yerini ve önemini koruduğuna dikkat çeken Gülle, “Bizler elimizden geldiği kadar ihracatçılarımızı hiçbir konuda mağdur etmemeye çalıştık. Bütün sorunlarında yanlarında olduk. Yasaklarda, çalışma izinlerinde her türlü sorunu çözmeye gayret ettik. Sağ olsunlar hem Sayın Cumhurbaşkanımız hem hükümetimiz de bu süreçte üreticinin, ihracatçının yanında oldu. Geçen yıl Haziran ayından itibaren de hep artılarla hep rekorlarla dolu bir dönemi tamamladık. Bu yıl da başarılarla devam ediyoruz. Dünya ticaretinin dörtte biri kimya. Kimya sektörümüzün potansiyelinin ihracatımıza katkısının çok ciddi olduğunu görüyoruz. Bu yıl önemli, hiç unutmayacağımız, ihracatta inşallah 200 milyar doları geçeceğimiz bir yıl olacak” dedi.

      Adil Pelister, “Sektörel büyümeyi sağlamaya ve ülke ekonomimize yaptığımız katkıyı büyütmeye odaklandık”

      Pandemi dolayısıyla bu yıl 2019 ve 2020 yılları olağan genel kurullarını birleştirerek gerçekleştirebildiklerini belirten İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister, “3 seneyi aşkın süredir, kimya sektörümüzü hak ettiği noktaya getirmek için çalışıyoruz. Gerek sektörel büyümeyi sağlamaya gerekse ülke ekonomimize yaptığımız katkıyı büyütmeye odaklandık. 3 sene evvel İKMİB seçimli Genel Kurulumuza hazırlanırken verdiğimiz sözleri yerine getirebilmek için olağanüstü çaba sarf ettik. Öncelikle, ihracatçılarımıza verilen yeşil pasaportta asgari ihracat tutarının 1 milyon dolardan 500 bin dolara düşürülmesi ve pasaportun kullanım süresinin 2 yıldan 4 yıla çıkarılması ile ilgili sözümüzü tuttuk” dedi.

      Kimya Teknoloji Merkezi kuruluş sürecinde son aşamaya gelindi

      İKMİB’in 2019 ve 2020 yılı faaliyetleri ile kimya sektörü ihracat rakamları hakkında bilgi veren Pelister, “Çoğu milli katılım olmak üzere dünyanın en önemli 15 fuarına katılarak dünyayı arşınladık. 23 adet alım heyeti ve ticaret heyeti organizasyonlarımızla dünyayı ülkemizde ağırladık. Dünyanın en önemli fuarlarından biri olan Çin Uluslararası İthalat Fuarının milli katılım organizasyonunu İKMİB olarak organize ederek Türkiye’mizi başarıyla temsil ettik.  Uluslararası sektörel rekabetçiliğimizi geliştirebilmek amacıyla toplamda 180 UR-GE projesini işleme aldık ve büyük bir kısmını da hayata geçirdik. Onlarca eğitim programı ve çalıştaylar düzenledik.  AR-GE Proje Pazarımızı gerçekleştirdik. Tasarım Yarışmaları organize ettik. Eximbank’ın ihracatçılarımıza olan finansman desteğini artırabilmesi için 2019 yılında Eximbank’a İKMİB olarak 3 milyon TL aktardık. Sektörel İş dünyası kuruluşlarımızla beraber tam 22 ayrı iş birliği projesi yaptık. 2020 yılında da pandemiye rağmen kimya sektörü olarak 231 ülkeye ihracat yaparak dünyada ihracat açısından ulaşmadık ülke bırakmadık. Korona salgını ile tıkanan fiziki organizasyonlara rağmen ilk dijital ortamdaki ödül törenini, ilk dijital fuar ve ilk dijital satın alma heyeti organizasyonlarını gerçekleştiren Birlik biz olduk. 2020 yılında toplamda 110 faaliyete imza attık. 2019 ve 2020 yılında toplamda 1000’in üzerinde yeşil pasaport dağıttık. Kadın ve Genç kimya girişimci, yönetici ve öğrencilerimizle komiteler oluşturarak bir araya geldik. ‘Kimya Teknoloji Merkezi’mizin fizibilite ve stratejik planlama süreçlerini tamamlayarak son aşamaya geldik. İnşallah önümüzdeki dönem yine hep birlikte açılışını gerçekleştireceğiz” değerlendirmesini yaptı.

      Pelister, “Bu sene 21 milyar doların çok üstünde bir rakamı yakalayacağız”

      2020 yılında kimya sektörünün toplam ülke ihracatında 18,3 milyar dolarlık ihracat rakamıyla sektörel bazda kalıcı ikinciliğini sürdürdüğüne dikkat çeken Pelister, “Bu sene çok iyi bir rakamı yakalayacağız. Tahmin ediyorum 21 milyar doların üstünde 22 milyar doların da çok yakınında bir rakam olacak. Seneye ise bu rakamın daha da yukarılara çıkarak büyük rekorlara imza atacağımıza inancım tamdır” şeklinde konuştu.

       

      Sektörden gelişmeleri takip etmek için bu bağlantıyı takip ederek yalnızca yöneticiler tarafından mesaj gönderilebilen WhatsApp grubumuza katılabilirsiniz: https://chat.whatsapp.com/49jJ8XuxSSWK32KkAWiRJ7

      Sitemizde yer alan haberlerle ilgili detaylı bilgi ve sorularınız için destek@plastonline.com üzerinden veya takip eden WhatsApp bağlantısı üzerinden sorularınızı yöneltebilirsiniz; api.whatsapp.com/send?phone=905544041381

      ZİYARETÇİ YORUMLARI

      Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

      BİR YORUM YAZ