Gema
plastonline

İTÜ ve PAGEV’den çiftçilere “Sıfır Atık” eğitimi

İTÜ ve PAGEV’den çiftçilere “Sıfır Atık” eğitimi
Poex

Cargill’in Türkiye’de tarımda sosyal ve dijital dönüşümü destekleme hedefiyle başlattığı ‘1000 Çiftçi 1000 Bereket’ programı, ilk yılın başarılı sonuçlarından aldığı güçle, ikinci yılında kapsamını genişleterek ayçiçek üreticilerini de dahil ediyor. Programın ilk sezonuna ilişkin tarımsal, ekonomik ve sosyal sonuçlar ile yeni dönemde hayata geçirilecek projeler, düzenlenen basın toplantısıyla duyuruldu.

Cargill Türkiye’nin çiftçileri sürdürülebilir tarım uygulamaları konusunda desteklemek, verimlilik ve kazançlarını artırmak, tarımda sosyal ve dijital bir dönüşüm başlatmak hedefiyle hayata geçirdiği ‘1000 Çiftçi 1000 Bereket’ programı ilk yılını tamamladı. 6 ilde mısır yetiştiriciliği yapan 1072 mısır üreticisi programa dahil oldu. Program kapsamında tarlasına özel danışmanlık hizmeti, eğitim ve dijital araç desteği alan çiftçilerin verimde yüzde 21 artış sağladı.

Çiftçilerin ve tarımla uğraşan toplulukların refahına odaklanarak, tedarik zinciri genelindeki çevresel etkinin de daha aza indirgenebileceğine inanan Cargill, ‘1000 Çiftçi 1000 Bereket’in temel hedeflerinden biri olan sürdürülebilir tarımı her yönden desteklemek için bu yıl ayrıca “Tarımda Sıfır Atık Yönetimi” projesini de başlatıyor. Çiftçilerin tarlalarında sıfır atık yönetim sistemine geçmelerini desteklemek amacıyla düzenlenen çalışma, İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu ve Türk Plastik Sanayicileri, Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV) iş birliğinde gerçekleşiyor. “Mısır Tarımında Plastik Atık Hasadı Başlıyor” sloganıyla hayata geçirilen çalışmanın ilk aşamasında “Tarımda Sıfır Atık Yönetim Sistemi” eğitimleri verilecek. Tohumun tarlaya düştüğü andan hasada kadar geçen sürede meydana gelen sap, saman, koçan gibi atıklar ile tarımsal faaliyetlerde açığa çıkan atık plastiklerin; mevzuata uygun olarak geri dönüşüme kazandırılabilmesi için farklı paydaş gruplarıyla çalışmalar yürütülecek.

 

Sektörden gelişmeleri takip etmek için bu bağlantıyı takip ederek yalnızca yöneticiler tarafından mesaj gönderilebilen WhatsApp grubumuza katılabilirsiniz: https://chat.whatsapp.com/49jJ8XuxSSWK32KkAWiRJ7

Sitemizde yer alan haberlerle ilgili detaylı bilgi ve sorularınız için destek@plastonline.com üzerinden veya takip eden WhatsApp bağlantısı üzerinden sorularınızı yöneltebilirsiniz; api.whatsapp.com/send?phone=905544041381

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ