Kordsa, Global Girişimcilik Kongresi’ne katıldı

    Kordsa, Global Girişimcilik Kongresi’ne katıldı
      Poex

      Kordsa, küresel girişimcilik ekosisteminin en önemli zirvelerinden biri olan Global Girişimcilik Kongresi’ne hem katılımcı hem sponsor olarak destek verdi.

      “4. Sanayi Devrimi” paneline konuşmacı olarak katılan Kordsa, açık inovasyon anlayışıyla gerçekleştirdiği global iş birlikleri ve teknolojileri dinleyicilerle paylaştı.

      Her sene 170 ülkeden 10 bine yakın uluslararası katılımcının ağırlandığı Global Girişimcilik Kongresi; Endeavor Derneği, Habitat Derneği, TİM ve TOBB eş koordinasyonunda bu sene İstanbul’da düzenlendi. Türkiye girişimcilik ekosisteminin büyümesi ve küresel oyuncularla ilişkilerin güçlendirilmesi adına çok önemli bir fırsat olarak görülen ve üç gün süren zirveye, Kordsa sponsorluk desteği verdi.

      16 Nisan Pazartesi akşamı gerçekleştirilen ödül töreninde, Kordsa tarafından sesi güçlendirilmiş ve hafifletilmiş kompozit çello dinletisi büyük ilgi gördü. Kordsa, “Ulaşım ve Uzayın Geleceği” adlı çalıştayın da sponsorluğunu üstlendi.

      Kordsa İş ve Pazar Geliştirme Direktörü ve İnşaat İş Birimi Lideri Murat Oğuz Arcan; moderatörlüğünü fütürist-yazar Alex Salkever’in yaptığı 4. Sanayi Devrimi Paneli’nde, Hindistan Ulusal Ulaşım Enstitüsü CEO’su Amitabh Kant, Koç Holding Strateji ve İş Geliştirme Direktörü Utku Barış Pazar ve GEN Canada’nın yöneticilerinden Tanya Woods ile birlikte yer aldı.

      İnovasyona ve teknolojiye yatırım yaparak hem faaliyet kollarını hem faaliyet alanlarını genişlettiklerini vurgulayan Arcan, 17 Nisan Salı günü gerçekleşen panelde şunları dile getirdi: “Amerika’dan Asya Pasifik’e kadar geniş bir coğrafyaya yayılmış bir güçlendirme oyuncusu olarak; Türkiye, ABD, Brezilya, Tayland ve Endonezya’daki 8 üretim tesisimizde ‘Yaşamı Güçlendirme’ vizyonuyla katma değeri yüksek güçlendirme çözümleri sunuyoruz. Son on yıldır özellikle otomasyon, veri toplama, veri güvenliği, sensör teknolojileri üzerinde araştırma ve geliştirme çalışmalarına ağırlık veriyoruz. Stratejik iş birliklerimizle sensör teknolojilerini başarıyla hayata geçiriyor ve tüm fabrikalarımızda uygulamaya alıyoruz. Akıllı üretim sistemlerimizle üretim kalitesini yeniden tanımlıyor, daha az hatayla üretimin hızını artırıyoruz. Ürünlerimiz ve geliştirdiğimiz teknolojiler, günlük hayatımızda kullandığımız birçok ürünün üretilmesini, onların daha güvenli, daha yüksek performanslı ve daha sağlam olmasını sağlıyor. İnşaat güçlendirme teknolojilerimizle daha dayanıklı, daha güvenli yapıların üretilmesine destek verirken lastik güçlendirme teknolojilerinde fren mesafesini kısaltan, yolu daha iyi kavrayan lastikler üretilmesine katkıda bulunuyoruz. Kompozit malzemelerimizle ise hafiflerken sağlamlaşan araçların yakıt tüketimi azalıyor, çevreye olan zararı ise en aza iniyor. Kompozit, geleceğin malzemesi, çelikten 5-6 kat daha hafif, 7-8 kat daha kuvvetli ve ömrü çok uzun. 2016’da Sabancı Üniversitesi iş birliğiyle hayata geçirdiğimiz Kompozit Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi’mizde ilk yılda otomotiv kompozitleri alanında üretim hızını artıracak bir inovasyona imza attık. Merkezde, daha sağlam ve daha hafif araçlar üretilmesi için görsel ve yapısal parçalar geliştirmek için çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Çok sayıda ülke ve kurumla ortak çalışmalar yürütüyoruz. Kompozit malzemelerin 3 boyutlu yazıcı teknolojisiyle üretilmesine yönelik olarak sistem, yazılım ve malzeme geliştirilmesini ve havacılık sektörüne nano malzeme katkılı kompozit tamir malzemelerinin üretimini kapsayan ortak projelerde yer alıyoruz. Bugün, dünyada her 3 otomobil lastiğinden 1’ini ve her 3 uçak lastiğinden 2’sini güçlendiriyoruz. Kompozit teknolojilerinde otomotivde olduğu gibi havacılık pazarının stratejik oyuncusu olma hedefiyle çalışmalarımızı hızlandırdık. Lastiklerini güçlendirdiğimiz uçakların kanat ve gövdelerini kompozit teknolojimizle güçlendirmeyi hedefliyoruz.”

      “Kordsa olarak bugün ‘Güçlendirici’ unvanımızı pekiştirmek ve ‘İnovasyon İhracatçısı’ konumumuzu güçlendirmek için açık inovasyon anlayışıyla çalışıyoruz. Geliştirdiğimiz çevre dostu yapıştırma teknolojisi, açık inovasyon anlayışımızın en güncel örneği” diyen Murat Oğuz Arcan, girişimcilik ekosistemi oyuncularını Tesla örneğinden yola çıkarak açık inovasyona davet etti.

      ZİYARETÇİ YORUMLARI

      Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

      BİR YORUM YAZ