PAGEV’den Sözlü Tarih Projesi

    PAGEV’den Sözlü Tarih Projesi
      Poex

      PAGEV, sektörde bir ilke daha imza atarak Sözlü Tarih Projesi’ni hayata geçirdi.Dünden bugüne Türk plastik sektörünün kayıt altın alındığı proje kapsamında sektör duayenlerinin kapısı tek tek çalındı ve hikâyeleri birinci ağızdan dinlendi. Kitap serisi ve video belgesel olmak üzere iki ayaktan oluşan “PAGEV Sözlü Tarih Projesi” Türk plastik sektörünün hafızasını oluşturacak. Proje kapsamında kitap serisinin birinci cildi yayınlandı.

      Sektöre hizmette 30. yılını geride bırakan PAGEV, hem sektöre hem vakfa büyük emeği geçen duayenleri unutmadı ve yaşanmışlıklarını gelecek nesillere aktarmak için “Sözlü Tarih Projesini” hayata geçirdi. Plastik sektörü açısından çok kıymetli bir kaynak niteliği taşıyan kitap serisi Türkiye genelinde il kütüphanelerine dağıtılacak, isteyen herkes bu kaynaktan ücretsiz yararlanabilecek.

      PAGEV olarak sadece plastik sektörünün gelişimi ve sektör sorunlarının çözümü için çalışmadıklarını aynı zamanda sektörün tarihine de sahip çıktıklarını belirten PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu şunları söyledi; “Bilginin gelecek nesillere doğru aktarılması noktasında yazılı belgeler büyük önem taşıyor. Buradan hareketle “Söz uçar, yazı kalır” dedik ve “PAGEV Sözlü Tarih Projesi”ni hayata geçirdik. Proje kapsamında bir döneme tanıklık etmiş, hepsi birbirinden kıymetli onlarca ismin kapısını tek tek çaldık, nesilden nesile aktarılması gereken yaşanmışlıklarını, deneyimlerini bizlerle paylaşmalarını istedik. Hafızalardan silinirse çok yazık olacak bu ders niteliğindeki anıları derleyip, bir kitap serisi haline getirdik. Plastik sektörüne ilgi duyan herkes için bir kaynak niteliği taşıyan serimizi Türkiye genelinde il kütüphanelerine dağıtarak ulaşılabilirliğini artıracağız. Böylece bu alandaki kaynak sıkıntısının giderilmesi noktasında önemli bir rol oynamış olacağız.”

      Sosyolojik arşivciliğin sanayide uygulanması noktasında örnek bir projeyi hayata geçirmekten gurur duyduklarını belirten Yavuz Eroğlu; “PAGEV olarak geçmiş, bugün ve gelecek arasında köprü görevi görmek en değer verdiğimiz şeylerin başında geliyor. Dünden aldığımız bilgiyi bugüne taşımak ve geleceğe aktarmak son derece heyecan verici ve öğretici. Sosyolojik arşivcilik işte bu noktada kilit rol oynuyor. Biz de bu gerçekten hareketle Türk plastik sektörünün arşivini oluşturmak için konusunda uzman Sosyolog Öğretim Görevlisi Gülay Kayacan’ın yönetiminde PAGEV Sözlü Tarih Projemizi başlattık. Bir belgesel niteliği de taşıyan projemizde sektörü bugünlere taşıyan büyüklerimizle bir araya gelerek hepsinin birbirinden çarpıcı hikâyelerini hem yazılı olarak hem de görüntülerle kayıt altına aldık. Yaklaşık üç saat süren her bir röportaj başlı başına bir kitap diyebiliriz. Bugün Türk plastik sektörü dünyanın en büyük altıncı, Avrupa’nın en büyük ikinci üreticisi konumunda bulunuyorsa dişleriyle tırnaklarıyla kazarak sektörü yoktan var eden bu ustalarımız sayesindedir. Projemize çok kıymetli anılarıyla destek olan saygıdeğer büyüklerimize sonsuz saygılarımızı iletiyoruz. Ayrıca projenin hayata geçirilmesi noktasında gönlünü ortaya koyan çalışma arkadaşlarımıza da çok teşekkür ediyoruz” dedi.

       

      Sektörden gelişmeleri takip etmek için bu bağlantıyı takip ederek yalnızca yöneticiler tarafından mesaj gönderilebilen WhatsApp grubumuza katılabilirsiniz: https://chat.whatsapp.com/49jJ8XuxSSWK32KkAWiRJ7

      Sitemizde yer alan haberlerle ilgili detaylı bilgi ve sorularınız için destek@plastonline.com üzerinden veya takip eden WhatsApp bağlantısı üzerinden sorularınızı yöneltebilirsiniz; api.whatsapp.com/send?phone=905544041381

      ZİYARETÇİ YORUMLARI

      Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

      BİR YORUM YAZ