Plastik sektörünün geleceği tartışıldı

    Plastik sektörünün geleceği tartışıldı
      Poex

      Plastik Sanayicileri Federasyonu (PLASFED), Güneydoğu Plastik ve Kimya Sanayicileri Derneği (GAPLASDER) ve Gaziantep Sanayi Odası (GSO) işbirliğiyle, “Plastik Sektörünün Gelecek Tasarımı için Stratejik Açılımlar Çalıştayı” Gaziantep’de gerçekleştirildi.

      Plastik ve kimya sektörünün zayıf ve güçlü yanlarının belirlenerek çözüm önerilerini ortaya koymak için bu çalıştayı düzenlediklerini aktaran GAPLASDER Başkanı Murat Kökoğlu yaptığı değerlendirmede; “Plastik ve kimya sektörü, modern yaşamın olmazsa olmazıdır. 1950’li yıllarda 1,5 milyon ton olan dünya petrokimya ürünleri üretimi 1989’da 200 milyon tona ve bugünlerde 300 milyon tona ulaşmıştır. Plastik ürünlere talep artarak devam ederken ülkemizin müteşebbisleri de bu alana yatırım yaparak 8,2 milyon ton plastik ürünü üretmeyi başarmışlardır.

      Plastik ve kimya sektörü 150 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. Gelişmekte olan ülkelerde kişi başına düşen plastik ürünü talebi arttıkça ihracatımız da artarak devam edecek. ARGE ve yenilik faaliyetleri sonucunda yeni ürünler ve tasarımlar geliştiriliyor. Ülke olarak öncelikle bu çalışmaları yakından takip edip sanayimizi uyumlu hale getirmeli, bunun yanında teknolojimizi geliştirebilmemiz için insan kaynağımıza yatırım yapmalıyız.” dedi.

      PLASFED Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Aksoy da “Birlikten kuvvet doğar” prensibiyle Türkiye’nin her köşesinde faaliyet gösteren dernekleri bir çatı altında toplayarak bir güç haline getirme çabasında olduklarına vurgu yaptı.

      İlkini 5 yıl önce gerçekleştirdikleri çalıştay sonrasında sorunların çözümüne yönelik sonuçlar aldıklarını anlatan Aksoy, “Sektörümüzün sorunlarını kendimiz çözeceğiz. Bize bizden başka kimsenin faydası yok” ifadelerini kullandı.

      Gaziantep Vali Yardımcısı Adil Nas ise Türkiye’nin önemli sektörlerinden plastik ve kimya sektöründe 250 bine yakın kişinin istihdam edildiğine dikkat çekerek, “Katma değeri yüksek ürünler açısından da sektörün büyümesi gerekiyor. Sektörde, 35 milyar dolarlık üretim hacmine ulaşıldı. Katma değeri yüksek ürünlerle bu rakam 100 milyar dolara çıkabilir” değerlendirmesini yaptı.

      Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu, “Gaziantepli sanayiciler olarak, ARGE ve inovasyonu plastik ve kimya sektöründe de kullanarak 2023 hedeflerine ulaşacağımıza yürekten inanıyorum” dedi. Topçuoğlu, sanayi ve ticaret kenti Gaziantep’te plastik ve kimya sektörünü yakından ilgilendiren çalıştay düzenlenmesini son derece anlamlı bulduğunu söyledi.

      Plastik Sektörünün Gelecek Tasarımı için Stratejik Açılımlar Çalıştayı yapılan açılış konuşmalarının ardından Petkim Pazarlama Müdürü Mevlüt Çetinkaya moderatörlüğünde sürdürüldü.

      ZİYARETÇİ YORUMLARI

      Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

      BİR YORUM YAZ