2021 renk trendleri belli oldu: Sıcak turuncu ve sarı tonlar ön plana çıkıyor

    2021 renk trendleri belli oldu: Sıcak turuncu ve sarı tonlar ön plana çıkıyor
      Poex

      Clariant ColorForward® 2021 renk trendlerini açıkladı: Bireysel etkileşim ve orijinallik ön plana çıkacak

      • Plastik sektörü Yıllık Renk ve Trend raporu yayınlandı
      • Dört toplumsal trendin her birine özel beş farklı renk tonu
      • Daha sıcak ve derin tonların hakimiyeti

      Muttenz, 19 Aralık 2019 – Clariant ColorWorks®’teki renk uzmanları önümüzdeki beş yıl içerisinde tüketicileri etkilemesi tahmin edilen dört toplumsal trend belirlediler. Clariant plastik sektörüne yönelik hazırladığı yıllık renk tahmin rehberinin 15.sini yayınladı. 2021 rehberi, bireyle etkileşimin dijital çağda bir lüks haline geldiği ve insanların gerçeklikten uzak bir dünyada orijinalliğe hasret kaldığı sonucunu ortaya koydu. Olumlu tarafından bakarsak, teknoloji insanlarla duygusal düzeyde bağlantı kuran ürünler oluşturulmasında kullanılırken, işbirliği olumlu değişimin gerçekleştirilmesinde kritik öneme sahip bir konu olarak görülüyor.

      ColorWorks Kıdemli Tasarımcısı ve ColorForward ekip lideri Judith van Vliet konuyla ilgili şu yorumda bulundu: “Bu trendler 2021 için kontrastın ön plana çıktığı bir renk paletini ortaya çıkarıyor. Bir taraftan insanların kendilerinden bir şeyler bulabileceği ve halen orijinal olarak nitelendirilebilen renkler görürken, diğer taraftan renkler günümüzün dramasını yansıtıyor. 2020 renk paletinde daha soğuk renkler ön plana çıkarken, 2021’deki renk tonları çok daha sıcak ve derin bir özellik taşıyor. Dahası, bu yılki renk yönelimleri arasında özel efektlerin de kullanıldığı veya belirli bir görünüme sahip olan ancak farklı bir şekilde hissetmenizi sağlayan birçok yarı saydam ton bulunuyor.”

      ColorForward 2021’de, önceki yıllarda olduğu gibi, her trend teması gelecek yıllarda insanlara hitap etmesi beklenen beş renkle temsil ediliyor. Bu eşsiz araç plastik ürün tasarımcılarının ve pazarlama profesyonellerinin yeni ürünler ve ambalajlama açısından daha bilinçli renk seçimleri yapması amacıyla kullanılabilecek.

      2021’de sıcak ve sarı tonlar ön plana çıkacak

      Judith van Vliet ayrıca şunları söyledi: “2020 yılında yeşil tonlarının hakimiyeti dikkat çekerken, 2021’de ise sıcak turuncu ve sarı tonları ön plana çıkıyor. Derin gece tonlarından yumuşak su tonlarına kadar farklı mavi ve yeşil tonları önemini koruyor. Parlak tonlar yapay bir his veriyor ve büyüleyici koyu tonlarla bir arada kullanılıyor. Geçen versiyondaki leylak tonları, genelde canlılık gösteren bir renk paletine gizem ve derinlik katarak, daha derin tonlara dönüştü.”

      ColorForward hakkında daha fazla bilgi için, lütfen www.clariant.com/colorworks adresini ziyaret edin. Clariant ayrıca, ColorWorks tasarım ve teknoloji merkezlerinin yanı sıra seçili konferanslarda ve müşterilerinin tesislerinde de seminerler veriyor.

      Sektörden gelişmeleri takip etmek için bu bağlantıyı takip ederek yalnızca yöneticiler tarafından mesaj gönderilebilen WhatsApp grubumuza katılabilirsiniz: https://chat.whatsapp.com/49jJ8XuxSSWK32KkAWiRJ7

      ZİYARETÇİ YORUMLARI

      Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

      BİR YORUM YAZ