Şenmak okyanus ötesine geçiyor

    Şenmak okyanus ötesine geçiyor
      Poex

      Türkiye’nin lider plastik işleme ekipmanları üreticisi Şenmak Makine 2022’ye iddialı girecek. Peş peşe iddialı büyüme rakamlarının izlendiğini ifade eden Şenmak Satış Müdürü Bülent Ceyhan, buna bağlı olarak toplam üretim adedi ve ihracat rakamlarında da 2022 yılı için en az yüzde 25 büyüme hedeflediklerini paylaştı.

      2022 hedefleri içerisine Avrupa dışı, deniz aşırı ülkelerin de yer aldığını söyleyen Ceyhan; “Deneyimlerimize de dayanarak söyleyebilirim ki, hedeflerimize ulaşmakta ayrıştığımız ve başarıyı yakaladığımız üç ana unsur var; kalite, makul termin süreleri ve ulaşılabilirlik. Bununla birlikte firmamız bünyesinde bulunmayan iki yeni üretim prosesini de firmamız bünyesine katmak için yatırım kararı aldık ve sözleşmelerini tamamladık” dedi.

      2021 Ar-Ge harcaması 2.8 milyon lira

      Plastik işleme makineleri sektörünün ilk ve tek Ar-Ge Merkezi olma niteliğini hala sürdüren Şenmak Ar-Ge Merkezinin 2018 yılında faaliyete başladığını hatırlatan Ceyhan, 2020 yılında 2 milyon 463 bin lira harcama ile Türkiye’nin En Çok Ar-Ge Harcaması Yapan Şirketleri araştırmasında, AR-GE 251+ listesinde 445. sırada yer aldıklarını ifade etti. 2021 yılı Ar-Ge harcama tutarının ise 2 milyon 850 bin lira düzeyinde olduğunu paylaşan Ceyhan Ar-Ge çalışmaları hakkında sözlerini şöyle sürdürdü: “Yıllık ortalama 4 bin takım vida, kovan üretiyoruz. Bu sayı 4 bin adet üretim makinası anlamına geliyor ve üretimimizin yüzde 65’i, dünyanın önde gelen makine üreticilerine ihraç ediliyor. Ar-Ge merkezimiz tarafından geliştirilen; ŞENMAK-N, ŞENMAK-N+, ŞENMAK-K, ŞENMAK-K+ ve ŞENMAK-F, PTA kaynak tozları ile kaplama işlemi gerçekleşen bir vida, geleneksel üretim proseslerinden geçen bir vidadan üç kat daha dayanıklı hale geliyor. Bu sayede öncelikli ayrıcalığımız pazara sunduğumuz kalitemiz oluyor. Bu anlamda ŞENMAK, rakiplerinin sürekli takip ve taklit ettiği bir firma oldu.”

       

      Sektörden gelişmeleri takip etmek için bu bağlantıyı takip ederek yalnızca yöneticiler tarafından mesaj gönderilebilen Telegram grubumuza katılabilirsiniz: https://t.me/plastonline

      Sitemizde yer alan haberlerle ilgili detaylı bilgi ve sorularınız için destek@plastonline.com üzerinden veya takip eden WhatsApp bağlantısı üzerinden sorularınızı yöneltebilirsiniz; api.whatsapp.com/send?phone=905544041381

      ZİYARETÇİ YORUMLARI

      Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

      BİR YORUM YAZ