Küresel makine sektörü global etkenlerle yavaşlıyor

    Küresel makine sektörü global etkenlerle yavaşlıyor
      Poex

      Alman plastik ve kauçuk makine endüstrisinde 2022 yılının ilk çeyreğinde siparişler miktarda yüzde 27 düşerken, aynı dönemde ciro yüzde 3 artış gösterdi. 2020 ve 2021’de ambalaj ve medikal sektörlerinden gelen yüksek talep nedeniyle son derece iyi geçen 2021 yılı ilk çeyreğine nazaran sektör bu yıl Ukrayna savaşı ile Çin’de gelişen koronavirüs vakaları sebebiyle yavaşladı.

      Alman Plastik ve Kauçuk Makineleri Derneği’nin (VDMA) Genel Sekreteri Thorsten Kühmann; “Her şeyden önce, global pazarda ara mamul ve hammadde mevcudiyetinde ve tedariğinde problemler var. Ayrıca Ukrayna savaşı ve Çin’deki Covid-19 politikaları, lojistik sorunlar ve pazardaki belirsizlikler üreticileri olumsuz etkiliyor” dedi.

      VDMA 2022 yılı için yüzde 5-10 arası bir büyümenin gerçekçi göründüğünü ve ciroda yüzde 0 – 2 arasında bir büyüme beklendiğini açıkladı.

       

      Sektörden gelişmeleri takip etmek için bu bağlantıyı takip ederek yalnızca yöneticiler tarafından mesaj gönderilebilen Telegram grubumuza katılabilirsiniz: https://t.me/plastonline

      Sitemizde yer alan haberlerle ilgili detaylı bilgi ve sorularınız için destek@plastonline.com üzerinden veya takip eden WhatsApp bağlantısı üzerinden sorularınızı yöneltebilirsiniz; api.whatsapp.com/send?phone=905544041381

      ZİYARETÇİ YORUMLARI

      Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

      BİR YORUM YAZ