Plastiweber’den ambalaj sektörüne sürdürülebilir polietilen çözümleri

    Plastiweber’den ambalaj sektörüne sürdürülebilir polietilen çözümleri
      Poex

      Brezilyalı Plastiweber plastikler için sürdürülebilir çözümler geliştiriyor. Şirket, uluslararası pazara, yüzde yüze kadar geri dönüştürülmüş içeriğe sahip polietilen polimerini pazara sunuyor.

      Sosyal ve çevresel faydaları destekleyen, artıkların etkisini azaltan ve birden fazla geri dönüşüm kapasitesine ve yeni ambalajlama uygulamalarına sahip olan yüksek performanslı çözümü amaçlayan ürün 50’den fazla kuruluşun birlikteliği sonucu oluşan döngüsel bir ekosistemin sonucu. Plastiweber’in teknolojisi sayesinde, şirketin ortakları tarafından sağlanan tüm malzemeler işlenir, dönüştürülür ve yeniden faydalanılır. Yapılan çalışmalar sonuç itibariyle doğrusal alçak yoğunluklu polietilen (LLDPE) ve alçak yoğunluklu polietilenden (LDPE) oluşan farklı polimer türleri elde etmeyi mümkün kılıyor.

      Plastiweber Endüstri Direktörü Leandro Weber, yapılan çalışma Plastiweber’i ileri dönüşüm konusunda öncü konumuna getirdiğine inandığını belirterek şu açıklamada bulundu; “Dünya çapında, hatta plastik endüstrisinde bile, bir paketi alıp onu yüksek oranda geri dönüştürülmüş içeriğe sahip yeni bir pakete dönüştürmek hâlâ bir paradigma. Plastiweber’in yıllar boyunca geliştirdiği uzmanlığı ve teknolojiyi vurgulayarak bu polimerin faydalarını ve geniş uygulanabilirliğini sunmaktan mutluyuz. Ayrıca, döngüsel ekonomiye geçişte plastiğin önemini savunuyoruz. Weber, yalnızca yüksek kaliteli geri dönüştürülmüş ambalajların üretimini değil, aynı zamanda daha fazla şirketi bir araya getirme ve toplumumuzda olumlu etkiyi teşvik etme ihtiyacını da göz önünde bulundurmak çok önemli” açıklamasını yaptı.

      Plastiweber, geri dönüştürülmüş shrink ambalajlar veya kullanılmamış ambalajlar üretmek için tamamlayıcı olarak kullanılabilecek yedi tür polimeri pazara sunmaktadır. 2022 yılında yüzde 100 geri dönüştürülmüş içerikten üretilen ambalajları, Dünya Ambalaj Örgütü tarafından ‘Ambalaj Malzemeleri ve Bileşenleri’ kategorisinde verilen WorldStar Ödülü’nü kazandı. Şirket ayrıca yakın zamanda, tüketici öncesi ve sonrası plastik değer zincirini doğrulayan bir Avrupa girişimi olan Geri Dönüşüm İşlemleri için RecyClass sertifikasını aldı.

      25 yıllık tecrübesiyle Plastiweber, aynı zamanda dünya çapında üretilen geri dönüştürülmüş plastiklerin izlenebilirliğini ve kalitesini kanıtlayan EUCertPlast Avrupa sertifikasını alan Amerika’daki ilk geri dönüşüm şirketidir.

       

      Sektörden gelişmeleri takip etmek için bu bağlantıyı takip ederek yalnızca yöneticiler tarafından mesaj gönderilebilen Telegram grubumuza katılabilirsiniz: https://t.me/plastonline

      Sitemizde yer alan haberlerle ilgili detaylı bilgi ve sorularınız için destek@plastonline.com üzerinden veya takip eden WhatsApp bağlantısı üzerinden sorularınızı yöneltebilirsiniz; api.whatsapp.com/send?phone=905544041381

      ZİYARETÇİ YORUMLARI

      Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

      BİR YORUM YAZ