İKMİB Ar&Ge Proje Pazarında 150 proje yarıştı

    İKMİB Ar&Ge Proje Pazarında 150 proje yarıştı
      Poex

      3. Kimyevi Maddeler ve Mamulleri AR-GE Proje Pazarı, İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) ve Akdeniz Kimyevi Maddeler ve Mamülleri İhracatçıları Birliği (AKMİB) işbirliği ile bu yıl üçüncü kez gerçekleştirildi. Haliç Kongre Merkezinde düzenlenen etkinlikte 150 proje sanayicilerle buluşturulurken; akademisyen, sanayici, girişimci, öğrenci olmak üzere 4 farklı kategoride 12 proje ödül almaya hak kazandı.

      Portakal kabuğundan elde edilen ‘nobiletin’in ciltteki lekeleri çıkaran bir kozmetik ürüne, çocukların çok sevdiği şekerin güvenle kullanabilecek bir kağıt yapıştırıcısına, dökülen ağaç yapraklarındaki renklerin gıda, tekstil ve ilaç üretiminde kullanılacak doğal bir boyaya dönüşebileceği ya da evinizin duvarlarını manyetik bir boya ile tıpkı bir yazı tahtası gibi kullanabileceğiniz hiç aklınıza gelir miydi? Onlar hayal etti ve hayal etmekle de kalmadı, fikirlerini birer proje haline getirerek Kimya AR-GE Proje Pazarı’na başvurdu. Birbirinden ilginç 150 proje, Türkiye’yi inovasyondaki hedeflerine ulaştıracak yaratıcı güce sahip olduğunu gösterdi.
      3. Kimyevi Maddeler ve Mamulleri AR-GE Proje Pazarı, İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) ve Akdeniz Kimyevi Maddeler ve Mamülleri İhracatçıları Birliği (AKMİB) işbirliği ile bu yıl üçüncü kez gerçekleştirildi. Haliç Kongre Merkezinde düzenlenen etkinlikte 150 proje sanayicilerle buluşturulurken; akademisyen, sanayici, girişimci, öğrenci olmak üzere 4 farklı kategoride 12 proje ödül almaya hak kazandı.  Birinciler 10 bin TL, ikinciler 5 bin TL, üçüncüler ise 3 bin TL ile ödüllendirildi.

      Kimya sektöründe üniversite – sanayi işbirliğinin en güzel örneklerinden biri haline gelen AR-GE Proje Pazarı’nın ödül törenine; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akyüz, İKMİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve AR-GE Proje Pazarı Yürütme Kurulu Başkanı Necmi Sadıkoğlu ile AKMİB Yönetim Kurulu Başkanı A.Uğur Ateş katıldı.
      Törende yapılan konuşmalarda, Türkiye’nin 2023’teki 500 milyar dolarlık ihracat hedefine ancak ihracattaki katma değerin artırılmasıyla ulaşılabileceğinin altı çizildi. Ar-Ge ve inovasyon ile artacak ihracatın Türkiye’nin cari açık sorununa da çare olacağı belirtildi.

      İşte ödül alan proje sahipleri…

      Öğrenci Kategorisi:
      Birincilik Ödülü: Tuğba Kul Köprülü / Gaziosmanpaşa Üniversitesi

      İkincilik Ödülü: Süleyman Şimşek / Erciyes Üniversitesi

      Üçüncülük Ödülü: Ömer Suat Taşkın / İstanbul Teknik Üniversitesi

      Girişimci Kategorisi:

      Birincilik Ödülü: Duygu Aksoy, Neşe Bulut / İstanbul Üniversitesi / Kayalar Kimya

      İkincilik Ödülü: Merve Kolay, Mete Mercan

      Üçüncülük Ödülü: Fatih Karabey

      Akademisyen Kategorisi:

      Birincilik Ödülü: Burhan Ateş, S. Köytepe, Mg. Karaaslan, H. Parlakpinar, N. Vardı, C. Ara / İnönü Üniversitesi

      İkincilik Ödülü: Yrd. Doç. Halil Şahan, M. Nurullah Ateş, Şaban Patat, Sanjeev Mukerjee, K. M.Abraham / Erciyes Üniversitesi

      Üçüncülük Ödülü: Burhan Ateş, S. Köytepe, Eb. Denkbaş, S. Balcıoğlu, S. Gülgen / İnönü Üniversitesi

      Sanayici Kategorisi:

      Birincilik Ödülü: Halil Akbulut, Selma Feridunoğlu / Kayalar Kimya

      İkincilik Ödülü: Olçun Ekinci, Duygu Aksoy / Kayalar Kimya

      Üçüncülük Ödülü: Hülya Başaran, Seda Gündoğan /Akbaşlar Tekstil Enerji

      AR-GE Proje Pazarı’ndan Notlar…

      AR-GE Proje Pazarı’na bu yıl 254 proje başvurdu. Aralarından ticarileşme potansiyeli bulunan 150 proje seçildi. Sanayi kuruluşlarının temsilcileri, üniversiteler, AR-GE kuruluşları ve teknopark çalışanları ile araştırmacıları bir araya getiren etkinlikte; Plastik ve Kauçuk Ürünleri, İlaç ve Eczacılık Ürünleri, Boya ve Boyar Madde Ürünleri, Kozmetik Ürünleri, Sabun ve Temizlik Ürünleri, İnorganik Kimyasallar, Organik Kimyasallar, Mineral Yakıtlar ve Mineral Yağlar, Gübre Ürünleri ile Yapıştırıcılar ve Tutkallar alanlarında projeler sergilendi.

      İKMİB, kimya ihracatında katma değeri artırmak ve sanayicilere inovatif fikirler sunabilmek amacıyla hayata geçirdiği AR-GE Proje Pazarı’na bu yıl önemli bir farklılık da getirdi. Etkinlik sonrasında düzenlenecek “Sektör Buluşmaları” ile plastik, kozmetik, boya gibi alt kategorilerdeki ödüllü projeler sanayicilerin beğenisine sunulacak.

      ZİYARETÇİ YORUMLARI

      Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

      BİR YORUM YAZ