Avrasya Ambalaj İstanbul Fuarı dünya ambalaj sektörünü ağırlıyor

    Avrasya Ambalaj İstanbul Fuarı dünya ambalaj sektörünü ağırlıyor
      Poex

      Sektörel çeşitlilik anlamında Türkiye’nin en güçlü fuarlarından birisi olan Avrasya Ambalaj İstanbul Fuarı, bu yıl 28’inci kez dünyanın farklı ülkelerinden katılımcıları İstanbul’da buluşturuyor. Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) ve RX TÜYAP iş birliğinde dün başlayan etkinliğe, bin 200’den fazla firma ve firma temsilcisi katıldı. 14 Ekim Cumartesi günü sona erecek ve 120’nin üzerinde ülkeden 15 bini yerli olmak üzere toplam 80 bin ziyaretçiyi ağırlamayı hedefleyen fuarın açılış gününde 19. Ambalaj Tasarımı Ulusal Öğrenci Yarışması’nın bu yılki kazananları da ödüllendirildi.

      Bölgenin en büyük ambalaj fuarı olan Avrasya Ambalaj İstanbul Fuarı, dün kapılarını 28’inci kez açtı. Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) ve RX TÜYAP iş birliğinde; sektör derneklerinin destekleriyle, Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen ve 14 Ekim Cumartesi gününe kadar devam edecek fuara, 15 bini yerli olmak üzere toplam 80 bin ziyaretçinin katılımı bekleniyor.

      Ambalaj sektörünün bugün 30 milyar dolarlık büyüklüğe ulaştığını belirten ve toplam ihracatın 7,5 milyar dolar olduğu bilgisini veren ASD Başkanı Zeki Sarıbekir, “Ambalaj sektörümüz her zaman kalitesiyle ve yaptığı yatırımlarla dünya standartlarında bir üretim gerçekleştiriyor. Yaptığımız ürünün yüzde 60’ını Avrupa’ya ihraç ediyoruz. Türkiye ambalaj sektörünün ürünleri dünyada 180 ülkeye direkt ve dolaylı olarak ihraç ediliyor. Avrupa standartlarında üretim yapıyor olmamız, yeni pazarlarda kendimize yer bulabilmek için büyük bir referans niteliğinde. Türkiye ambalaj sanayisi olarak, Avrasya’nın ambalaj merkezi olacağımıza yürekten inanıyoruz.” diye konuştu.

      2030’da büyüme hedefi 50 milyar dolar

      Cumhuriyetin kuruluşunun 100’üncü yılında ambalaj sektörünün pazar büyüklüğünü 28 milyar dolardan 30 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini söyleyen Zeki Sarıbekir, “Bu dönemde kişi başı tüketimi ise 325 dolardan 380 dolara, ihracatımızı ise 10 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz. Ülkemizde yaklaşık 490 milyar dolarlık bir ekonomik hareketi ambalajlarla sağlıyoruz. Türkiye’de toplam büyümenin yüzde 60’ı ambalajla mümkün olmuştur. 2030 yılına ise sektör büyüklüğümüz için 50 milyar dolar, ihracat için de 20 milyar dolar hedef koyduk.” dedi.

      Öğrenciler Ödüllendirildi

      Fuarın ilk gününde 19. Ambalaj Tasarımı Ulusal Öğrenci Yarışması 2023’ün ödül töreni de gerçekleşti. Zeki Sarıbekir, bu yıl 103 proje arasından 18 projenin finale kaldığını hatırlatarak, “Her yıl Ambalaj Tasarımı Ulusal Öğrenci Yarışması’na katılan projeler arasından dereceye girecek projeleri seçmekte biraz daha zorlanıyoruz. Yarışmamıza artan ilgi sektörümüze duyulan ilginin artmakta olduğunu gösteriyor. Üretimde ve ihracatta gösterdiğimiz başarılara, genç tasarımcıların artan ilgisi de eklendiğinde hedeflerimize yakın zamanda ulaşacağımıza dair umudumuz artıyor.” diye konuştu.

      Üniversitelerin tasarım bölümlerinden yapılan başvurulardan 18’i finale kalırken; yarışmada ilk üçe giren öğrenciler para ödülünün yanı sıra öğrenim hayatları boyunca yılda 12 ay karşılıksız ASD & TÜYAP Öğrenim Bursu almaya da hak kazanırken, mansiyon alanlar sadece para ödülü aldılar. Ayrıca, yarışmada başarıya ulaşan öğrenciler WPO-Dünya Ambalaj Örgütü’nün düzenlediği WorldStar Student ile APF-Asya Ambalaj Federasyonu’nun düzenlediği Asia Star Yarışmalarına katılma şansı da elde edebiliyor.

       

      Sektörden gelişmeleri takip etmek için bu bağlantıyı takip ederek yalnızca yöneticiler tarafından mesaj gönderilebilen Telegram grubumuza katılabilirsiniz: https://t.me/plastonline

      Sitemizde yer alan haberlerle ilgili detaylı bilgi ve sorularınız için destek@plastonline.com üzerinden veya takip eden WhatsApp bağlantısı üzerinden sorularınızı yöneltebilirsiniz; api.whatsapp.com/send?phone=905544041381

      ZİYARETÇİ YORUMLARI

      Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

      BİR YORUM YAZ