İKMİB’de yönetim değişikliği

İKMİB’de yönetim değişikliği
  • 14 Nisan 2026 23:34
Safic Alcan

İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği’nin (İKMİB) 14 Nisan 2026’da İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen genel kurulunda, seçime tek aday olarak giren Vefa İbrahim Aracı başkanlığa seçildi. GEBKİM – Kocaeli Gebze V (Kimya) İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ve Koruma Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı olan Aracı, kimya sektöründe yeni dönemin ilk ismi oldu.

Seçim öncesi konuşmasında birlik ve ortak akıl vurgusu yapan Aracı, küresel ticaret dengelerinin yeniden şekillendiği bir dönemde üretim gücünü koruyarak ihracatı sürdürmenin kritik olduğunu söyledi. Yeni dönemde, İKMİB çatısı altındaki 16 alt sektörü kapsayan, veriye dayalı ve yüksek katma değer odaklı bir yönetim anlayışıyla hareket edeceklerini belirtti.

Yeni yönetim kurulunda Vefa İbrahim Aracı’nın yanı sıra Ersin Kayalar (Kayalar Kimya), Burak Önder (Lüks Plastik), Uğur Adıyaman (Erkul Kozmetik), Elchin İbadov (Socar Turkey), Selçuk Gülsün (Tisan Mühendislik Plastikleri), Murat Öztürk (Seluz Kimya), Sedat Çelik (AHD İç ve Dış Ticaret), Ayşe Burcu Kaleağası (Kale Care Chemicals) ve Eralp Erdem (Turkuaz Polyester) yer aldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ